Ingrediënten:
Olijfolie / boter | ½ el balsamicoazijn |
1 kleine ui | 2 kalfsschnitzels |
1 teentje knoflook | 100 – 150 g linguine |
1 el tomatenpuree | 1 eiwit |
1 blik gepelde tomaten | 1 el bloem |
½ tl gedroogde oregano | 3 – 4 el paneermeel / panko |
½ tl gedroogde tijm | 1 el geraspte Parmezaanse kaas |
Klein stukje (ciabatta) brood | 1 ½ el gehakte peterselie |
Benodigdheden:
snijplank | plastic folie |
schilmes | deegroller |
knoflookpers | 3 diepe borden |
spatel of kunststof lepel | kookpan |
braadpan |
- Pel en snipper de ui. Verwarm 1 el olijfolie in een braadpan en fruit de ui op laag vuur. Pers de knoflook erboven uit en fruit deze even mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze even mee.
- Voeg de tomaten uit blik, oregano, tijm toe. Verkruimel het brood erover. Laat de saus met het deksel op de pan minimaal 30 minuten sudderen.
- Maak de saus op smaak met balsamicoazijn, zout en peper.
- Verwarm de oven op 60 – 70°C.
- Leg het vlees tussen 2 vellen plastic folie op de rode snijplank. Sla het vlees met behulp van een deegroller iets platter. Zorg ervoor dat het vlees overal even dik is.
- Klop het eiwit met behulp van een vork los in een diep bord. Doe de bloem in een tweede bord en het paneermeel/panko met de geraspte Parmezaanse kaas in een derde bord.
- Bestrooi het vlees met zout en peper en wentel het eerst door de bloem, vervolgens door het losgeklopt eiwit en door het paneermeel/panko-kaasmengsel.
- Verwarm 1 el olijfolie en 1 el boter in een koekenpan op stand 6. Leg het vlees in de koekenpan en bak de onderkant goudbruin en knapperig. Keer het vlees na ongeveer 5 minuten en bak de andere kant goudbruin. Houd het vlees warm in de oven.
- Breng in een kookpan water met zout aan de kook en kook de linguine volgens gebruiksaanwijzing in 10 – 12 minuten gaar. Giet de linguine af en bewaar wat van het kookvocht. Verdun de saus eventueel met dit kookvocht. Vermeng de linguine met de tomatensaus.
- Serveer het kalfsvlees op een verwarmd bord met de linguine en tomatensaus ernaast. Garneer met de gehakte peterselie.