Gnocchi met spinazie-citroensaus

Hoofdgerecht – vegetarisch – 2 personen

Ingrediënten:

1 kleine ui of sjalot250 g spinazie
1 teen knoflook125 ml kookroom
olijfolieSap en rasp van ½ citroen
300 g gnocchi2 el geraspte Parmezaanse kaas

Benodigdheden:

snijplankkunststof lepel
mesknoflookpers
wokrasp of kaasschaaf
  1. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook.

  2. Verwarm in de wok 1 tot 2 el olijfolie en bak de gnocchi op stand 5/6.

  3. Voeg eventueel extra olie toe. De gnocchi moet een krokant korstje krijgen. Haal de gnocchi uit de pan en zet apart.

  4. Fruit in het bakvet van de gnocchi de ui. Pers de knoflook erboven uit. Voeg nu beetje bij beetje de spinazie toe. Roerbak dit kort mee totdat alle spinazie geslonken is en het vocht verdampt.

  5. Roer de room samen met de gnocchi door de spinazie. Maak op smaak met zout, peper en citroenrasp en –rasp.

  6. Strooi voor het serveren de geraspte Parmezaanse kaas over de gnocchi.

Plaats een reactie