Hoofdgerecht – vegetarisch – 2 personen
Ingrediënten:
1 kleine ui of sjalot | 250 g spinazie |
1 teen knoflook | 125 ml kookroom |
olijfolie | Sap en rasp van ½ citroen |
300 g gnocchi | 2 el geraspte Parmezaanse kaas |
Benodigdheden:
snijplank | kunststof lepel |
mes | knoflookpers |
wok | rasp of kaasschaaf |
- Pel en snipper de ui. Pel de knoflook.
- Verwarm in de wok 1 tot 2 el olijfolie en bak de gnocchi op stand 5/6.
- Voeg eventueel extra olie toe. De gnocchi moet een krokant korstje krijgen. Haal de gnocchi uit de pan en zet apart.
- Fruit in het bakvet van de gnocchi de ui. Pers de knoflook erboven uit. Voeg nu beetje bij beetje de spinazie toe. Roerbak dit kort mee totdat alle spinazie geslonken is en het vocht verdampt.
- Roer de room samen met de gnocchi door de spinazie. Maak op smaak met zout, peper en citroenrasp en –rasp.
- Strooi voor het serveren de geraspte Parmezaanse kaas over de gnocchi.