Gepaneerde kipschnitzel met citroenmayonaise

hoofdgerecht – vlees – 2 personen

Ingrediënten:

2 enkele kipfiletsPaneermeel of panko
2 el mayonaise2 el geraspte Parmezaanse kaas
Rasp en sap van ½ citroenOlijfolie en boter

Benodigdheden:

snijplankgarde of vork
plastic foliekoekenpan
deegrollerspatel
2 diepe borden
  1. Leg de kipfilet op een snijplank tussen 2 vellen plastic folie. Sla de kipfilet met behulp van een deegroller voorzichtig platter. Zorg ervoor dat de kipfilet overal even dik is.

  2. Doe de mayonaise in een diep bord. Rasp de schil van ½ citroen erboven en pers met behulp van een vork wat citroensap erboven uit. Doe in het tweede diepe bord paneermeel of panko en de geraspte Parmezaanse kaas. Roer door elkaar.

  3. Wentel de kipfilet door de mayonaise. Vervolgens de kipfilet door het paneermeel/panko-kaasmengsel halen. Zorg ervoor dat de gehele kipfilet bedekt is met paneermeel of panko.

  4. Verwarm 1 el olijfolie en 1 el boter in een koekenpan op stand 6. Leg de kipschnitzels in de pan en bak 5 á 6 minuten tot de onderkant goudbruin en krokant is. Keer de schnitzel en bak de andere kant ook 5 á 6 minuten.

  5. Serveer de kipschnitzel bijvoorbeeld met gnocchi in spinazie-citroensaus.

Plaats een reactie