Lamskarbonade met honingvijgen en bimi

hoofdgerecht – vlees – 2 personen

2 vijgen2 lamskarbonades
2 sjalotjesBoter / olijfolie
200 g bimi½ el honing
5 takjes munt3 el balsamico azijn of rode wijn
2 el pijnboompitten100 ml (lams)bouillon

Benodigdheden:

snijplankspatel
mesbakplaat met bakpapier
koekenpankunststof lepel
  1. Snijd de vijgen in kwarten. Pel en snipper de sjalotten. Maak de bimi schoon door overtollige blaadjes eraf te trekken en een stukje van de onderkant te snijden. Hak of knip de blaadjes van de munt fijn.
    Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder boter of olie.

  2. Laat de lamskarbonades op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven op 160°C. Verwarm ½ el boter in een koekenpan op stand 6.

  3. Bak de lamskarbonades 2 minuten aan iedere kant. Leg de karbonades 1 minuut op z’n kant om het vet eruit te laten lopen.

  4. Besprenkel de vijgen met honing. Leg ze op de bakplaat (met bakpapier) samen met de lamskarbonades. Bestrooi de lamskarbonades met zout en laat de karbonades met de vijgen in de oven 8 minuten garen.

  5. Smelt intussen ½ el boter in de pan van de lamskarbonades op stand 6. Bak de bimi, keer regelmatig. Ze mogen kleuren maar let op dat ze niet verbranden. Houd de bimi warm in de oven bij de lamskarbonades.

  6. Smelt nog een klontje boter in de koekenpan en fruit de sjalotjes op stand 5. Blus af met de rode wijn of balsamicoazijn. Schenk de lamsbouillon in de pan en breng aan de kook. Laat de saus even inkoken en monteer dan met de boter en roer de munt door de saus. Maak de saus op smaak met zout en peper.

Plaats een reactie