Pompoencreme met gebrande marshmallows

dessert – herfst – 2 personen

Ingrediënten:

200 ml gecondenseerde melk100 ml slagroom
koekkruiden2 marshmallows
125 g pompoenpuree 

Benodigdheden:

steelpanhandmixer met gardes
kunststof of houten lepelschaar
mengkomcrème brulee brander
  1. Verwarm de gecondenseerde melk met de koekkruiden in een steelpan op stand 4. Laat de gecondenseerde melk in 15 minuten karamelliseren en donkerder kleuren. Pas op dat het niet spat.

  2. Haal de gecondenseerde melk van het vuur en roer de pompoenpuree met een snufje zout erdoor. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet de crème in de koelkast.

  3. Klop de slagroom stijf met behulp van de handmixer met gardes. Schep 1 lepel slagroom door de afgekoelde crème en schep vervolgens lepel voor lepel de rest erdoor. Zorg ervoor dat de mousse luchtig blijft.

  4. Schep de mousse in coupes en laat in de koelkast verder opstijven.

  5. Knip 2 marshmallows in stukjes en leg deze op de pompoenmousse. Brand de marshmallows met behulp van de crème brulee brander. Strooi nog een heel klein beetje koekkruiden erover en serveer direct.

Plaats een reactie