Pompoen tarte tatin

Dessert – vegetarisch – 2 personen

Ingrediënten:

½ kleine pompoen½ el citroensap
60 g suikerolijfolie
1 el boter2 tl gembersiroop
zeezout½ tl geraspte gemberwortel
2 plakjes bladerdeeg50 g blauwschimmelkaas of roomkaas
veldslaEetbare bloemen voor garnering

Benodigdheden:

snijplankslakom
mesgarde
lepelmixer met gardes
steelpan2 lepels of ijslepel

  1. Verwarm de oven op 200 °C.
    Halveer de pompoen en schep met een lepel de draden en pitten uit de pompoenhelften. Schil de pompoen eventueel en snijd de helften in halve maantjes van ongeveer 1 cm.

  2. Verwarm in een steelpan de suiker met de boter en 1 el water tot een heldere siroop. Zet de kookplaat wat hoger en laat de suikersiroop karamelliseren. Roer niet maar schud de pan voor een mooie en egale karamel met theekleur.

  3. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.

  4. Schenk de karamel in de vorm. Bestrooi met zeezout. Leg de pompoenmaantjes cirkelvormig in de vorm. Snijd ze eventueel iets bij. Dek de pompoen af met het bladerdeeg. Stop het deeg goed tussen de rand van de vorm en de pompoen. Snijd overtollig deeg weg.

  5. Bak de pompoentaart in een voorverwarmde oven in 20 – 25 minuten goudbruin en gaar.

  6. Klop in een slakom een dressing van 1 el olijfolie, citroensap, gembersiroop en de geraspte gember. Maak op smaak met zout en peper. Schep de veldsla door de dressing.

  7. Verbrokkel de kaas in en kom en klop deze met behulp van een handmixer glad en romig.

  8. Haal de taartvormpjes uit de oven. Zet een bord op het vormpje en keer de taartjes om. Schep met behulp van 2 lepels mooi bolletje van de kaas en leg deze op de tarte tatin. Garneer met veldsla.

Plaats een reactie