Ceasarsalade

voorgerecht – salade -2 personen

Ingrediënten:

3 teentjes knoflookrozemarijn
2 ansjovisfiletsStuk ciabatta brood
1 eidooier (bewaar het eiwit om het vlees te paneren)1 á 2 kropjes baby romaine (little gem)
½ el mosterd2 plakken ontbijtspek
½ el citroensapParmezaanse kaas
100 ml zonnebloemoliebasilicum
2 eieren 

Benodigdheden:

knoflookperssteelpan
mengbekerkoekenpan
snijplankspatel
schilmesgrillpan
staafmixerkaasschaaf
  1. Pers 1 teentje knoflook uit boven een hoge maatbeker. Snijd de ansjovis fijn op een snijplank en doe deze samen met de mosterd, eidooier en citroensap bij de ansjovis. Zet de staafmixer in de maatbeker en schenk er langzaam 70 – 100 ml zonnebloemolie bij. Zet de staafmixer op de laagste stand en trek deze langzaam omhoog. Maak de mayonaise op smaak met peper en citroensap.

  2. Breng in een steelpan water met zout en azijn aan de kook. Kook het ei in 8 minuten hard. Laat de eieren onder de koude kraan schrikken en pel de eieren. Snijd de eieren in parten en zet apart.

  3. Scheur het ciabatta in grove stukken. Verhit olijfolie in een koekenpan en voeg de rozemarijn en overige hele teentjes knoflook toe. Bak de croutons in ± 8 minuten goudbruin. Laat de croutons op keukenpapier uitlekken.

  4. Verwarm een grillpan op stand 6. Was en halveer de little gem in de lengte. Kwast de little gem in met een beetje olie en grill deze op de platte kant tot de sla wat zachter is en grillstrepen heeft.

  5. Leg 2 plakken ontbijtspek bij de slakropjes en bak deze knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.

  6. Leg de little gem op een bord en leg spek, eieren en croutons erbij. Schaaf er wat Parmezaanse kaas overheen. Schenk de ansjovismayonaise eroverheen en garneer met fijngesneden basilicum.

Plaats een reactie