Spitskoolstamppot

Bijgerecht – groenten – 2 personen

Ingrediënten:

½ spitskool (400 g)1 tl kerriepoeder
500 g kruimige aardappelen50 – 75 ml melk
1 ui 

Benodigdheden:

snijplankpureestamper
mesgarde
kookpanlepel
wokgarneerring
steelpan
  1. Halveer de spitskool en verwijder de stronk. Snijd de spitskool in smalle repen

  2. Schil de aardappelen en snijd ze in even grote stukken. Breng in een kookpan water met zout aan de kook. Kook de aardappelen in 25 minuten gaar.

  3. Pel en snipper de ui. Verwarm 1 el boter in de wok en fruit de ui met de kerrie. Schep de spitskool erdoor en bak deze mee. Schep goed door en laat de spitskool in 10 – 15 minuten gaar worden. Schep regelmatig om.

  4. Verwarm de melk in een steelpan. Giet de aardappels af. Stamp de aardappelen tot een smeuïge puree. Roer de melk door de puree.
    Schep de spitskool erdoor en warm goed door. Maak de stamppot op smaak met zout en peper.

  5. Verdeel de spitskoolstamppot over 2 borden (eventueel in een garneerring). Lekker met Vlaamse karbonades!

Plaats een reactie