Aspergetijd en een pot zelfgemaakte pesto in de koelkast. Dat dient als inspiratie voor deze salade. Lekker als voorgerecht of met een broodje bij de lunch.
Ingrediënten
400 g asperges, geschild en in stukken van 5 cm gesneden
2 el pesto
2 el hazelnoten
citroensap
suiker
10 radijsjes
foelie
100 – 150 g gerookte kipfilet
1 el mayonaise
handje rucola
1 el Griekse yoghurt
2 el pesto, zelfgemaakt bijvoorbeeld van rucola of radijsblad
Benodigdheden
schilmes
koekenpan
mengkom
garde
snijplank
vleesmes
Breng in een pan water met zout, 1 schep suiker en enkele blaadjes foelie aan de kook. leg de asperges in het kookvocht en zet het vuur uit. laat de asperges in 15 – 20 minuten garen.
Verwarm een koekenpan zonder boter of olie en rooster de hazelnoten tot ze licht kleuren. Schud ze in een schaaltje. laat ze wat afkoelen en hak ze grof.
Roer een dressing van de mayonaise, Griekse yoghurt met de pesto. maak op smaak met citroensap en peper.
Was de radijsjes en snijd ze in kwarten. Vermeng de radijsjes met de dressing. Haal de asperges uit het kookvocht, laat ze uitlekken en iets afkoelen. Snijd de gerookte kipfilet in mooie plakken.
Schep de asperges en de rucola door de dressing en verdeel over 2 borden. Leg de plakken kipfilet erbovenop. Garneer met de geroosterde en gehakte hazelnoten. Lekker met een knapperig broodje en gezouten boter.