Anijs cake met muisjes – Geboorte traktatie

Bij de koffie – 10 stuks – 60 minuten

Een traktatie voor jonge ouders én voor de kraamvisite, deze variatie op de traditionele beschuit met muisjes. Doordat er muisjes meegebakken worden is het gebak lekker knapperig!

Ingrediënten

Voor de cakejesVoor de topping
200 g roomboter1/2 kuipje roomkaas
200 g suiker2 el poedersuiker
4 eierengemalen anijszaad
200 g zelfrijzend bakmeelroze en/of blauwe muisjes
gemalen anijszaad
roze en/of blauwe muisjes

Benodigdheden

mengkompannenlikker
mixer met gardescupcake vorm
zeefpapieren cupcake vormpjes
  1. Roer de boter met behulp van een mixer met deeghaken glad en romig. Voeg de suiker toe en mix tot de suiker is opgelost.
  2. Voeg dan één voor één de eieren toe. Voeg een volgend ei pas toe nadat het vorige ei volledig is opgenomen.
  3. Zeef het zelfrijzend bakmeel met 1 el gemalen anijszaad boven het boter-eimengsel en schep door het botermengsel met behulp van de pannenlikker. Zorg ervoor dat al het meel wordt opgenomen. spatel dan 2 el anijsmuisjes door het deeg.
  4. Verdeel het deeg met behulp van 2 lepels over de vormpjes. Vul de vormpjes tot ze bijna vol zijn.
  5. Zet de cupcake-vorm onder in de oven en verwarm de oven op 160 ℃ . Bak de cakejes in ± 25 minuten gaar en bruin. Controleer met een satéprikker of de cakejes gaar zijn. Komt de prikker er droog uit dan is de cake gaar. Zo niet? Dan nog enkele minuten langer in de oven laten staan.
  6. Haal de cakejes uit de oven en uit de vorm. Laat ze op een rooster uitdampen.
  7. Maak de topping: Mix de roomkaas met de poedersuiker en anijszaad tot een wit-romige crème. Bestrijk de cakejes hiermee en bestrooi met muisjes!
Geboorte traktatie Anijs Cake met muisjes
mini cakejes met anijs en een topping van roze en blauwe muisjes

Voor een ideale traktatie voor kinderdagverblijf, crèche of school bak je de cakes in mini-muffin-vorm. Met dit recept bak je er zo’n 20 stuks. In een luchtdichte trommel kun je ze enkele dagen in de koelkast bewaren.

Plaats een reactie