Pizza met romige spinazievulling, ei en paprika

Hoofdgerecht – Vegetarisch – 4 personen

Deze heerlijke pizza maak je in 20 minuten helemaal zelf. Daarna nog 20 minuutjes in de oven en smullen maar! Buen appetito!

Ingrediënten

1 rol pizzadeeg, zonder saus1 rode ui
olijfolie2 gele paprika’s
250 g spinazie 1 teen knoflook
1 kuip ricotta 4 kleine eieren
2 el pesto 150 g geraspte kaas
gedroogde oregano

Benodigdheden

wok of grote koekenpanschilmes
mengkombakplaat voor in de oven
snijplank staafmixer
  1. Verwarm de oven op 220 ℃. Rol het deeg af en leg met bakpapier op een bakplaat.
  2. Verwarm 1 el olijfolie in de wok en roerbak de spinazie tot deze is geslonken. Doe de spinazie met de ricotta in een mengkom en pureer deze samen met de pesto tot een vrij dikke saus. Maak de saus op smaak met zout, peper en 1/2 el oregano.
  3. Pel en halveer de rode ui. Snijd de helften in halve ringen. Halveer de paprika’s. Verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in repen. Verwarm 1 el olijfolie in de wok en roerbak de ui en de paprika samen met 1 el gedroogde oregano. Pers de knoflook erboven uit en roerbak ongeveer 5 minuten.
  4. Verdeel het spinazie-ricotta-mengsel over de pizzabodem. Maak met een lepel 4 holtes in het spinazie-ricotta-mengsel. Breek in iedere holte 1 ei. Verdeel het paprika-uimengsel over over de pizza en bestrooi met kaas. Strooi nog wat peper en oregano over de pizza.
  5. Bak de pizza in 20 minuten gaar en bruin.
Pizza met romige spinazievulling, ei en paprika
Pizza met romige spinazievulling, ei en paprika

Plaats een reactie