Pesto gemaakt van radijsbladeren

vegetarisch – 15 minuten – Italiaans

Wil je weinig werk en veel en lekker resultaat maak dan zelf pesto.
Het enige nadeel van zelf pesto maken is dat je dan de kant-en-klare pesto uit de supermarkt niet meer lekker vind. Bovendien kun je variëren met de kruiden of bladgroenten en in plaats van noten hennepzaad nemen. Binnenkort komen op deze website recepten voorbij met allerlei soorten pesto in de heerlijkste gerechten.

We beginnen met pesto van het loof van radijs. Verse bosjes radijs zijn nu volop verkrijgbaar. De rode knolletjes met witte binnenkant hebben een peperige smaak en kunnen je lente-gerechten opleuken.

Ingrediënten

1 bos radijsjes met frisse groene blaadjes1 teentje knoflook
2 el pijnboompitten2 volle el pittige belegen kaas, geraspt
olijfoliecitroenrasp, of -sap of een 1/2 tl ingemaakte citroen, fijngesneden

Benodigdheden

zeef of vergiethoge mengbeker
staafmixerhoge mengbekerjampot of weckpot, gesteriliseerd (uit de afwasmachine)
  1. Snijd de radijsjes van het loof. Bewaar ze in een schaaltje in de koelkast en gebruik ze in een lekkere salade of op je boterham.
  2. Was de radijsblaadjes zorgvuldig en laat ze uitlekken in een zeef of vergiet.
  3. Verwarm een koekenpan en rooster de pijnboompitten tot ze licht gekleurd zijn. Schud de pijnboompitten op een schaaltje en bewaar tot gebruik.
  4. Doe de radijsblaadjes in een mengbeker. Pers het teentje knoflook erboven uit en voeg een scheut olijfolie toe. Pureer tot een gladde massa. Voeg de pijnboompitten en de geraspte kaas toe en pureer glad. verdun met olijfolie tot de gewenste dikte.
  5. Maak de pesto op smaak met zout, peper, citroenrasp en -sap.
  6. Bewaar de pesto in een afgesloten potje. In de koelkast kun je deze zeker 2 weken bewaren. Schenk eventueel een laagje olie op de pesto. Dit sluit luchtdicht af zodat er geen bederf optreedt.

Je hebt nu zelfgemaakte pesto! Heerlijk op een broodje kaas of roer een lepeltje door de dressing voor je salade, lekker in soep en sausjes. Kortom zet de pot pesto op ooghoogte en gebruik!!

Plaats een reactie