Asperges met zeekraal en hazelnoten

Voorgerecht – 30 minuten – 2 personen

Lentetijd, aspergetijd! Je hebt de keuze uit witte, groene of zelfs paarse asperges. Witte asperges moeten geschild worden maar zijn tegenwoordig overal geschild verkrijgbaar. Ik heb deze week mooie, dunne, witte asperges op de kop kunnen tikken. De basis voor een gerecht met zeekraal en hazelnoten . Lees snel verder om te lezen hoe je dit makkelijke recept zelf maakt!

Ingrediënten

25 g hazelnoten100 g zeekraal
500 g dunne, witte asperges, geschildolijfolie
1 el suiker

Benodigdheden

grote koekenpan of wokvergiet of zeef
grote, wijde kookpan met deksel
  1. Verwarm een koekenpan en rooster de hazelnoten tot ze licht kleuren. Laat de hazelnoten op een bordje afkoelen.
  2. Breng in een wijde kookpan water met zout en 1 lepel suiker aan de kook. Leg de asperges in de pan. Zet het vuur uit en laat de asperges 10 min. met de deksel op de pan garen. Haal de asperges voorzichtig met een schuimspaan uit het water en laat ze in een vergiet uitlekken.
  3. Verwarm 1 el olijfolie inde koekenpan. Roerbak de zeekraal 1 minuut. Voeg de asperges toe en vermeng deze met de zeekraal en de olijfolie.
  4. Leg de asperges met de zeekraal op een bord, strooi de hazelnoten erover.

Eet smakelijk!

Hoe kook je asperges? De kooktijd voor asperges is afhankelijk van de dikte. In dit recept ben ik uitgegaan van hele dunne asperges die zijn in 10 minuten gaar. Dikke exemplaren hebben wat langer nodig. Asperges hoeven niet gekookt te worden. Breng water met zout, suiker en foelie aan de kook en laat de asperges garen tot ze zacht zijn. Schep ze voorzichtig uit de pan, laat ze goed uitlekken en gebruik het kookvocht voor een lekkere soep of saus!

Plaats een reactie