hoofdgerecht – gevogelte – 2 personen
Ingrediënten:
150 g parelcouscous | ½ aubergine |
1 tl kurkuma | 5 (kers)tomaten |
1 el vadouvan | Olijf- of zonnebloemolie |
munt | 1 kleine ui |
platte peterselie | 1 teentje knoflook |
150 g kalkoenhaas | 50 g fetakaas |
Benodigdheden:
kookpan | grillpan |
kunststof lepel | knoflookpers |
snijplank (groente/vlees) | garneerring |
mes |
- Breng in een kookpan ½ l water aan de kook en kook de parelcouscous met de kurkuma en vadouvan volgens gebruiksaanwijzing gaar. De specerijen blijven op het kookwater drijven dus af en toe goed roeren. Giet de parelcouscous af.
- Hak of knip de munt en peterselie fijn.
- Snijd de kalkoenhaas (rode plank) en de aubergine (groene plank) in plakken. Halveer de kerstomaatjes.
- Verhit een grillpan zonder vet. Bestrijk de aubergineplakjes en de tomaten met olie en grill mooie strepen op de groenten. Bewaar op een bord in de afgekoelde oven.
- Bestrooi de kalkoenhaas met zout en peper en bestrijk met olie. Grill de kalkoekplakjes om en om tot ze gaar zijn.
- Pel de ui en snipper deze. Verhit 1 el olijfolie in een wok. Bak de ui op laag vuur. Pers de knoflook erboven uit en bak deze even mee.
- Meng de parelcouscous met de kruiden (houd 1 el achter voor de garnering) en tomaatjes door het ui-mengsel en maak op smaak met zout en peper.
- Garneer de parelcouscous met de plakjes kalkoen en aubergine. Verkruimel de feta eroverheen en bestrooi met de achtergehouden kruiden.