Tong Picasso

hoofdgerecht – vis met fruit – 2 personen

Ingrediënten:

½ appel1 tomaat
Trosje (muskaat) druiven2 tongfilets
½ banaanbloem
½ citroen½ ei
2 gemberbolletjespaneermeel
2 el geschaafde amandelenBakolie / boter

Benodigdheden:

snijplank3 diepe borden
messpatel
koekenpan
  1. Maak het fruit schoon. Schil de appel en snijd in schijfjes. Halveer de druiven en verwijder de pitten. Snijd de banaan in plakjes en bedruppel met citroensap. Snipper de gemberbolletjes.

  2. Verhit een droge koekenpan en rooster de geschaafde amandelen lichtbruin. Schud in een schaaltje en bewaar.

  3. Breng in een steelpan water aan de kook. Snijd met een scherp mes het vel aan de boven- en onderkant van de tomaat in. Dompel de tomaat in kokend water en ontvel de tomaat. Snijd het vruchtvlees van de tomaat in kleine stukjes.

  4. Verwarm de oven op 60 °C.
    Dep de tongfilets droog met keukenpapier en bestrooi met zout en peper. Wentel de tongfilets door de bloem en schud het teveel aan bloem eraf. Wentel de vis door geklopt ei en leg de vis in paneermeel.

  5. Verhit olie en boter in een koekenpan en bak de vis in enkele minuten aan beide kanten bruin en gaar. Houd de vis warm in de oven.

  6. Voeg het fruit met de gesnipperde gember toe aan de bakboter en warm 1 minuut goed door.

  7. Serveer de vis op een bord, leg het fruit erop en bestrooi met geschaafde amandelen.

Plaats een reactie