Snijbonen carbonara met beukenzwam

voorgerecht – herfst – 2 personen

Ingrediënten

10 snijbonenboter
50 g bundelzwammenoude kaas
1 sjalotkerriepoeder
1 takje tijmolijfolie
50 g ontbijtspek (aangevroren)azijn
4 kwarteleierenZout en peper

Benodigdheden

dunschillervleesmes
panknoflookpers
vergietkopje
snijplankvork
schilmeskaasrasp
 1. Was de snijbonen en haal de puntjes eraf. Snijd met een dunschiller op een groene plank dunne slierten van de snijbonen. Breng in een pan water met zout aan de kook. Blancheer de snijboonslierten 1 – 1 ½  minuut en spoel dan koud. Zet apart.

 2. Maak de bundelzwammen schoon en snijd de kontjes eraf. Pel en snipper het sjalotje zo fijn mogelijk. Was en droog de tijm.
  Haal het spek uit de diepvries en snijd dit in dunne reepjes en vervolgens in blokjes.
  Verwarm een koekenpan en bak de spekjes op laag vuur uit. Voeg de gesnipperde sjalot aan het spekvet toe en bak op laag vuur. Pers de knoflook erboven uit. Voeg de beukenzwammen met de blaadjes van de tijm en het kerriepoeder toe en bak even mee. Maak op smaak met zout en peper. Zet het vuur uit en bewaar.

 3. Breng in een pan water met zout en azijn aan de kook. Breek de kwarteleitjes ( per twee) in een kopje en laat deze zachtjes in het water glijden. Pocheer de eitjes tot de dooier is gestold (± 1 minuut). Haal de eitjes uit het water en koel in ijskoud water. Herhaal met de volgende twee kwarteleitjes.
  Bewaar de eitjes tot gebruik.

 4. Verwarm de koekenpan met het spek-paddenstoelmengsel. Voeg de snijboonslierten en warm deze mee.

 5. Vorm met behulp van een vork mooie rolletjes van de snijbonen en leg deze op een diep bord. Garneer met de kwarteleitjes en rasp er wat oude kaas over.

Plaats een reactie