Varkenshaas met venkel, ui en zoete aardappel uit de oven

Makkelijk eenpansgerecht: alles uit de oven, ook wel tray bake genoemd

Hoofdgerecht – eenpansgerecht – 2 personen

Ingrediënten

1 klein varkens (kop) haasje (200 g)Zout en peper
1 venkelknol1 tl gemalen venkelzaad
1 à 2 rode uien1 takje tijm
1 zoete aardappelbalsamicoazijn

Benodigdheden

snijplankaluminium folie
groentemeskommetje
ovenschaalkwast
  1. Verwarm de oven op 200 °C. Laat de varkenshaas op kamertemperatuur komen.

  2. Maak de venkel schoon: Halveer de knol en snijd de stronk eruit. (Houd het venkelgroen achter voor de garnering).
    Snijd iedere venkelhelft in 3 of 4 kwarten.
    Pel de rode uien, halveer en snijd de helften in 3 of 4 kwarten.
    Was de zoete aardappel en snijd deze in smalle parten
    Wrijf de venkel, uien en aardappel goed in met olijfolie. Maal zout en peper over de groenten.
    Doe de groenten in een ovenschaal en laat de groenten in de oven 30 minuten roosteren.

  3. Wrijf de varkenshaas in met olijfolie venkelzaad, de blaadjes tijm, zout en peper.
    Duw de groenten in de ovenschaal aan de kant en leg de varkenshaasjes in het midden. Braad de varkenshaasjes in de oven tot een kerntemperatuur van 60 – 65 °C. Dit duurt ± 10 – 15 minuten.

  4. Haal het vlees uit de oven en laat het 10 minuten rusten losjes afgedekt met aluminiumfolie.

  5. Roer intussen 2 el olijfolie met de balsamicoazijn. Schep dit door de groenten. Houd 1 el achter om het vlees mee te bestrijken.

  6. Haal het vlees uit de aluminiumfolie en snijd in dikke plakken. Bestrijk het vlees met het balsamicoazijn-olijfoliemengsel.

  7. Serveren: Schep de groenten op een verwarmd bord. Leg het vlees erboven op. Garneer met venkelgroen.

Plaats een reactie