Appelgalette

Bij de koffie – 4 stuks – 30 minuten

Ingrediënten

4 plakjes bladerdeeg1 eidooier
2 appels1 el rietsuiker
2 el kweepeergelei of jam2 el amandelschaafsel

Benodigdheden voor 4 appelgalettes:

schilmeskommetje
bakplaat met bakpapierkwastje
  1. Laat het bladerdeeg ontdooien. verwarm de oven op 220 °C.
  2. Schil de appels, snijd ze in kwarten en verwijder het klokhuis.
  3. Bestrijk de plakjes bladerdeeg met de kweepeergelei.
  4. Verdeel hierover de plakjes appel en vouw de plakjes bladerdeeg naar binnen.
  5. Roer de eidooier los in een kommetje en bestrijk hiermee het bladerdeeg. Bestrooi met rietsuiker en verdeel het amandelschaafsel over de appelschijfjes.
  6. Bak de galettes in 15 – 20 minuten goudbruin en gaar.

Plaats een reactie