Visfilet – uit de oven – 2 personen
Ingrediënten
2 witvisfilets zonder vel, bijv.: kabeljauw-, wijting-, heilbotfilet | 1 ui |
1 teen knoflook | ½ tl tijm |
2 vleestomaten ( of een ½ blik tomaat) | 2 el olijfolie |
2 el honing | 1 el ketjap manis |
Benodigdheden
groene snijplank | lepel |
schilmes | braad- of hapjespan met deksel |
steelpan | ovenschaal |
zeef | staafmixer |
- Verwarm de oven op 220 °C. Snipper de ui. Breng in een steelpan water aan de kook. Snijd met een scherp mes de tomaat kruislings in. Dompel de tomaat in het kokende water (1 min.) en laat vervolgens schrikken onder de koude kraan. Trek de schil van de tomaat. Snijd het vruchtvlees van de tomaat in kleine stukjes.
- Verwarm de olie in een koekenpan en fruit hierin de sjalot. Voeg tijm, tomaat en honing toe. Laat met het deksel op de pan kort stoven. Maak op smaak met ketjap. Pureer de saus eventueel met de staafmixer.
- Vet een ovenschaal in met olijfolie. Leg de vis in de schaal, schenk de saus eroverheen.
- Zet de vis 12 minuten in de oven. Controleer of de vis gaar is. Haal uit de oven en laat de vis nog even nagaren.
- Lekker met rijst met tomaten!
Was erg lekker en gemakkelijk te bereiden.