Kabeljauw met tomaatjes op pompoenpuree

Hoofdgerecht – vis – 2 personen

Ingrediënten

½ rode ui1 el crème fraiche
1 ½ el appelazijn½ perssinaasappel
1  el hazelnotennootmuskaat
1 tak kerstomaatjesboter
olijfolie2 kabeljauwfilets
400 g flespompoen½ limoen
250 ml kippenbouillon (van tablet) 

Benodigdheden

koekenpanpureestamper
snijplankgarneerring
schilmescitrusrasp
groentemes
  1. Pel de rode ui. Halveer en snijd in flinterdunne ringen. Doe de uienringen in een schaaltje en schenk de appelazijn erop.
  2. Verwarm een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten tot ze licht kleuren. Hak de hazelnoten grof en zet in een schaaltje apart.
  3. Verwarm de oven op 180 °C.
    Besprenkel de tomaatjes met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Zet 5 min. In de oven. Schakel dan de oven uit maar laat de tomaatjes erin staan.
  4. Was de pompoen, halveer en verwijder met een lepel de pitjes. Schil de pompoen en snijd in blokjes.
  5. Breng in een pan met deksel de bouillon aan de kook en kook de pompoenblokjes in 10 minuten gaar. Giet af. Stamp de pompoenblokjes met een pureestamper grof. Roer de crème fraiche erdoor en maak op smaak met zout, peper, nootmuskaat, sinaasappelsap en -rasp.
  6. Bestrooi de vis met zout en peper.
    Verwarm 1 el olijfolie en 1 el boter (of meer) in een koekenpan en bak de vis eerst op de velkant tot deze bijna gaar is. Keer de vis en bak de andere kant. Schep met een lepel de boter over de vis (arroseren).
  7. Giet de azijn van de rode uienringetjes en laat ze uitlekken.
  8. Zet een garneerring op een verwarmd bord. Vul de garneerring met pompoenpuree. Verwijder de ring. Leg de vis op de pompoenpuree en garneer met de rode uienringetjes en hazelnoten. Rasp limoenschil over het bord.

Plaats een reactie