Gevulde appel met vanillesaus

dessert – oven – 2 personen

Ingrediënten

2 appels (Elstar)1 el boter
1 el walnoten1 el suiker
1 el rozijnen1 el bloem
1 tl kaneel1 el havermout
200 ml vanillevla 

Benodigdheden

Groene snijplankovenschaaltje
mesmengkom
meloenboorsteelpan
  1. Verwarm de oven op 180 °C.
    Hak de walnoten grof.

  2. Leg de appels op een snijplank en snijd met een scherp mes het kapje, aan de steelkant, eraf.

  3. Hol de appel uit met een meloenboor. Zorg dat de bodem en de randen heel blijven. Verwijder het klokhuis.

  4. Doe de appelstukjes in een kom en voeg de walnoten, rozijnen en kaneel hier aan toe.
    Meng goed en vul de appels voorzichtig met dit mengsel. Zet het kapje van de appel erop.

  5. Doe de bloem, suiker, havermout en boter in een kom. Maak er met je vingers een kruimelig deeg van door de boter fijn te wrijven..

  6. Verdeel dit deeg over de appels en bak ze in 25 minuten in de oven tot de bovenkant lichtbruin gekleurd is.

  7. Verwarm de vanillevla in een steelpan en serveer deze bij de gevulde appel.

Plaats een reactie