Salade met gerookte kip en noten

Ingrediënten

Voor de dressing:Voor de salade:
2 el olijfolie2 el walnoten
1 el witte wijnazijn150 g gerookte kip
1 tl mosterd1 appel
1/2 tl honingcitroensap
 Verse kruiden; basilicum, peterselie, bieslook1 stronkje witlof
 Gemengde sla

Benodigdheden

mengbekermes
vorkkoekenpan
snijplankmengkom

Bereidingswijze

  1. Doe de olijfolie, witte wijnazijn en mosterd in een kom en klop deze met behulp van een garde tot een dressing. Maak op smaak met zout, pepe

  2. Verwarm een koekenpan zonder boter of olie en rooster de walnoten tot ze licht kleuren. Laat ze niet donker worden. Schud de walnoten in een schaaltje en laat afkoelen.

  3. Snijd de gerookte kipfilet op de rode snijplank met een vleesmes in dunne plakjes.

  4. Schil de appel, verwijder het klokhuis. Snijd de appel in kwarten en vervolgens in schijfjes. Besprenkel de appelschijfjes met citroensap.

  5. Was de witlof. Snijd de stronk eraf en snijd op de groene snijplank in de lengte in smalle repen. Meng de dressing door de witlof en gemengde sla.

  6. Verdeel de sla over 2 borden. Rangschik hierop de plakjes kipfilet, plakjes appel en de walnoten.

  7. Knip of hak de kruiden fijn en strooi deze over de salade.

Plaats een reactie