Ingrediënten
Voor de dressing: | Voor de salade: |
2 el olijfolie | 2 el walnoten |
1 el witte wijnazijn | 150 g gerookte kip |
1 tl mosterd | 1 appel |
1/2 tl honing | citroensap |
Verse kruiden; basilicum, peterselie, bieslook | 1 stronkje witlof |
Gemengde sla |
Benodigdheden
mengbeker | mes |
vork | koekenpan |
snijplank | mengkom |
Bereidingswijze
- Doe de olijfolie, witte wijnazijn en mosterd in een kom en klop deze met behulp van een garde tot een dressing. Maak op smaak met zout, pepe
- Verwarm een koekenpan zonder boter of olie en rooster de walnoten tot ze licht kleuren. Laat ze niet donker worden. Schud de walnoten in een schaaltje en laat afkoelen.
- Snijd de gerookte kipfilet op de rode snijplank met een vleesmes in dunne plakjes.
- Schil de appel, verwijder het klokhuis. Snijd de appel in kwarten en vervolgens in schijfjes. Besprenkel de appelschijfjes met citroensap.
- Was de witlof. Snijd de stronk eraf en snijd op de groene snijplank in de lengte in smalle repen. Meng de dressing door de witlof en gemengde sla.
- Verdeel de sla over 2 borden. Rangschik hierop de plakjes kipfilet, plakjes appel en de walnoten.
- Knip of hak de kruiden fijn en strooi deze over de salade.