Andijvie

De andijvie doet het erg goed in mijn moestuinbak. Mooie groene gave kroppen heel wat anders als die slappe, fletse kroppen in de supermarkt. Ideaal om mee te experimenteren. Andijvie wordt … Lees verder

Hapje met roomkaas en spek

50 g bacon, in plakjes 50 g walnoten 100 g Mon Chou 50 g Philadelphia witte druiven zonder pit 10 zoute sticks   Snijd de bacon in smalle reepjes en … Lees verder

Zelf hangop maken

Hangop is terug van weggeweest. Een ouderwets nagerecht op basis van uitgelekte yoghurt. En vandaag de dag een friszure basis voor tal van zoete en hartige gerechten. Het zuivelschap in de supermarkt … Lees verder

Het geheim van een lekkere dressing

Ik las vanmorgen in de krant dat rond deze tijd veel mensen hun goede voornemen om af te vallen laten varen of juist hulp gaan zoeken bij een dieetclub of diëtist. Om gezond eten lang te kunnen volhouden is het belangrijkste dat je lekker eet.

Lees verder

Crostini met gerookte forel en grapefruit

Vitamine C in de maand februari Februari: traditioneel de maand van de eerste krokusjes, carnaval en de griepgolf. Gelukkig is er ook een royale aanvoer van citrusfruit in deze maand. Sinaasappels, citroenen en … Lees verder

Havermoutkoekjes

Havermout is hot. Alle nieuwe trends op voedingsgebied dwepen met havermout. Het is ook een veelzijdig graan. Havermoutpap waar men vroeger van gruwde is helemaal hip als modern winters ontbijtje en … Lees verder