Panna cotta van wortel met grapefruit

dessert – zuivel – 4 personen

Ingrediënten

4 blaadjes gelatine1 zakje vanillesuiker
1 ½ grapefruit1 tl gemalen kaneel
130 g winterwortel (3/4)350 g Griekse yoghurt
200 ml slagroom45 g geleisuiker

Benodigdheden

citruspers2 steelpannen
schilmeshoge mengbeker
snijplankstaafmixer
rasp
  1. Week de gelatine in koud water. Pers 1 grapefruit uit. Schil de andere grapefruit dik en snijd het vruchtvlees tussen de schilletjes uit. Vang het sap op.

  2. Schrap de winterwortel. Rasp en bewaar 2 el van de wortel en snijd de rest in kleine stukjes. Kook de wortelstukjes in een steelpan gaar in een bodempje water. Giet de wortelstukjes af en laat ze afkoelen.

  3. Breng de slagroom met de vanillesuiker, kaneel in een steelpan aan de kook. Haal de slagroom van het vuur. Knijp de gelatineblaadjes goed uit en los deze op in het roommengsel. Laat afkoelen.

  4. Pureer de wortelstukjes met de Griekse yoghurt en 1 el grapefruitsap. Meng dit door het slagroommengsel. Verdeel het mengel over 4 glazen of vormpjes en zet deze in de koelkast om op te stijven.

  5. Breng de rest van het grapefruitsap met de geraspte wortel en de geleisuiker aan de kook. Laat 1 minuut doorkoken en afkoelen. Roer de stukjes grapefruit erdoorheen. Verdun evt. met extra grapefruitsap.

  6. Serveren: Als de panna cotta in een vormpje is gemaakt kan deze op een bordje gestort worden, Verdun de gelei met wat grapefruitsap of water en schenk over de panna cotta. In een coupe: de gelei over de panna cotta schenken

1 gedachte over “Panna cotta van wortel met grapefruit”

Plaats een reactie