Maxi saucijs met gekruid gehakt

Vlees – hapje – 8 porties

Ingrediënten

5 plakjes roomboterbladerdeeg 4 blaadjes salie
300 g Catalaanse worstjes of venkelworstjes2 teentjes knoflook
1 rode ui1 á 2 el paneermeel
1 el zonnebloem- of olijfolie 1/2 geklutst ei
100 g gerookt spekblokjes bloem
1 el gedroogde Italiaanse of Mediterrane kruiden

Benodigdheden

Snijplankmengkom
schilmesbakplaat met bakpapier
knoflookpersdeegroller
koekenpanschaar
  1. Verwarm de oven op 200 °C. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Knip de worstjes open en doe het vlees in een mengkom.
  2. Pel en snipper de rode ui. Rol de blaadjes salie op en snijd ze in reepjes. Verwarm de zonnebloem- of olijfolie in een koekenpan en bak de spekblokjes knapperig. Voeg de gesnipperde ui met de gedroogde kruiden en salie toe en bak deze 5 minuten mee. Pers de knoflook erboven uit en bak nog enkele minuten. Meng het paneermeel door het gehakt en laat afkoelen.
  3. Bestuif het werkblad met bloem. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een rechthoekige lap van 12 bij 50 cm.
  4. Verdeel het gehaktmengsel over het midden van het bladerdeeg. Kwast de zijkanten in met het geklutst ei. Vouw eerst de korte kanten over het gehakt en daarna de langen kanten. Plak de uiteinden goed op elkaar.
  5. Leg de deegrol met de naad naar onder op de bakplaat. Kwast goed in met geklutst ei en knip dan dwars met de schaar in de deegrol. Bak de deegrol 25 minuten in de oven.
  6. Laat de deegrol op een rooster afkoelen en snijd vlak voor serveren in plakjes.
    Heerlijk met een likje goede mosterd!!

Plaats een reactie