dessert – feestelijk – 4 personen
Ingrediënten
75 g wafelrolletjes of bokkenpootjes | 200 g mascarpone |
1 blaadje gelatine | 50 g poeder- of basterdsuiker |
1 sinaasappel | 150 ml slagroom |
1 el sinaasappellikeur | cacao |
Benodigdheden
snijplank | kom |
scherp mes | handmixer |
zesteur | 4 rechte ovenschaaltjes of (mini)-charlottevorm |
steelpan |
- Halveer de wafelrolletjes of bokkenpootjes met behulp van een scherp mes. Week de gelatine in water.
- Trek met behulp van een zesteur schilletjes van de sinaasappel. Pel de sinaasappel, verwijderde witte velletjes, maak de partjes los.
- Verwarm de likeur en los de uitgeknepen gelatine hierin op.
- Klop mascarpone met de poedersuiker tot een gladde massa. Voeg het gelatinemengsel hieraan toe. Klop de slagroom stijf en spatel deze met behulp van een pannenlikker door met de sinaasappelschilletjes door het mascarponemengsel.
- Zet de wafelrolletjes of bokkenpootjes rechtop in de soufflébakjes en schep de mousse hiertussen. Laat in de koelkast opstijven.
- Bestuif een bord met cacaopoeder en stort de charlottes hierop voorzichtig. Garneer met sinaasappelpartjes.