Hoofdgerecht – vis – 2 personen
Ingrediënten
200 g zalmfilet zonder vel | 2 el roomkaas |
2 laurierblaadjes | 1 el paneermeel |
1 sjalot | 20 g boter + extra |
100 g zuurkool | 1 el kappertjes |
1 teen knoflook | 3 el witte port |
2 el geraspte oude kaas |
Benodigdheden
snijplank | mengkom |
schilmes | ovenschaal, ingevet |
zeef | steelpan |
- Verwarm de oven op 200 °C.
Bestrooi de zalm met (zout) en peper en leg deze in de ovenschaal.
Spoel de kappertjes in een zeef onder de kraan en maak ze droog met keukenpapier. - Was en droog de laurierblaadjes en leg deze op de zalm.
- Pel en snipper het sjalotje.
- Doe de zuurkool in een zeef en druk het overtollig vocht eruit. Vermeng de zuurkool met de helft van de sjalot, knoflook, geraspte kaas en roomkaas.
- Verdeel de zuurkool over de zalm en strooi de paneermeel erover.
- Zet de schaal 15 – 18 minuten in de oven tot het korstje knapperig is en de zalm net gaar.
- Verwarm intussen de boter in een steelpan en fruit de andere helft van het sjalotje met de resterende knoflook. Voeg de kappertjes, port en de peper toe. Breng aan de kook en laat 1 – 2 minuten goed doorkoken.
- Serveer de kappertjesjus bij de zalmschotel.