Marokkaanse wortelsoep

voorgerecht – vegetarisch – 2 personen

1 ui  1 tl paprikapoeder
1 winterwortel  Mespuntje cayennepeper
2 takjes peterselie  ½ l groente- of kippenbouillon (van tablet)
Zonnebloem- of olijfolie  honing
1 teentje knoflook  ½ perssinaasappel
1 tl gemalen komijn (djinten)  1 el crème fraiche
1 tl gemalen koriander (ketoembar)   

Benodigdheden

snijplanksoeppan
messtaafmixer
  1. Pel en snipper de ui. Schrap de winterwortel en snijd deze in stukjes.
    Hak of knip de koriander of peterselie fijn.
  2. Verwarm 1 el zonnebloemolie in een soeppan. Fruit de ui zachtjes en pers de knoflook erboven uit. Voeg gemalen komijn, gemalen koriander, paprikapoeder en een mespuntje cayennepeper toe en fruit even mee. Voeg daarna ½ liter water en het bouillontablet toe.
  3. Breng aan de kook en laat de soep 10 minuten koken of tot de wortel gaar is. Pureer de soep met behulp van een staafmixer. Maak de soep op smaak met honing en sinaasappelsap.
  4. Schep de soep in een soepkop en garneer met een lepel crème fraiche en gehakte peterselie.

Plaats een reactie