hoofdgerecht – oven – 2 personen
Ingrediënten
200 g aardappelen | 1 banaan |
200 g koolraap | 75 ml melk |
2 el gerookte amandelen | ½ el boter (+extra)of crème fraiche |
300 g zuurkool | nootmuskaat |
150 g gerookte kip | paneermeel |
Benodigdheden
kookpan | steelpan |
snijplank | ovenschaal, ingevet |
mes – vork | pureestamper |
- Verwarm de oven op 160 °C.
Schil de aardappelen en de koolraap en snijd deze in even grote stukken. Hak de gerookte amandelen grof - Breng in een kookpan water met zout aan de kook en kook de aardappelen met de koolraap aan de kook. Kook de aardappelen gaar.
- Trek de zuurkool los met een vork. Druk eventueel extra vocht eruit in een zeef. Verdeel de zuurkool met de gerookte amandelen over de bodem van een ovenschaal. Snijd de gerookte kip in plakjes en verdeel deze over de zuurkool.
- Snijd de banaan in plakjes en verdeel deze over de gerookte kip.
- Giet de aardappelen en de koolraap af en stamp ze met behulp van een pureestamper fijn. Verwarm de melk en roer deze met de boter of crème fraiche smeuïg. Maak op smaak met peper en nootmuskaat.
- Schep de puree op de zuurkool-gerookte kip-banaan mengsel. Strijk glad en bestrooi met paneermeel. Verdeel wat vlokjes boter over het paneermeel.
- Laat de schotel 30 minuten in de oven staan tot de zuurkool gaar is en de puree is gegratineerd.