hoofdgerecht – kip – 2 personen
Ingrediënten
1 ui | olijfolie |
1 paprika | 1 tl + extra paprikapoeder |
½ courgette | 1 tl kerriepoeder |
125 g couscous | 100 g doperwten (diepvries) |
6 kipfilethaasjes |
Benodigdheden
snijplank | braadpan |
mes | grillpan |
kookpan |
- Pel en snipper de ui. Halveer de paprika in de lengte. Verwijder de steelaanzet en snijd de zaadlijsten weg. Snijd de paprika’s in stukjes. Was de courgette en snijd in stukjes.
- Bereid de couscous volgens gebruiksaanwijzing.
- Bestrooi de kipfilethaasjes met zout, peper en kerriepoeder en bestrijk met olijfolie.
- Verwarm 2 el olijfolie in een braadpan. Fruit de ui en voeg kerriepoeder, paprikapoeder, paprika en doperwten toe. Laat met een deksel op de pan 8 minuten zachtjes bakken. Schep de couscous door de groenten en breng op smaak met zout en peper.
- Verwarm de grillpan zonder boter of olie en grill de kipfilethaasjes in 5 minuten rondom bruin.
- Schep de couscous op de borden en leg de kipfilethaasjes erop.