Havermout kokostaartje met fruit

ontbijt – 2 personen – oven

Ingrediënten

2 el geraspte kokos1 tl koekkruiden
1 overrijpe banaan80 g havermout
1 ei100 g Griekse yoghurt
30 g bloem300 g fruit: aardbeien, kiwi, blauwe bessen
1 tl bakpoeder

Benodigdheden

koekenpanvork
spatellepel
bakplaat met bakpapier snijplank
kommes
  1. Verwarm de oven op 200 °C.
  2. Verwarm een droge koekenpan en rooster de kokos tot deze lichtbruin kleurt. Schud de kokos in een schaaltje en laat afkoelen.
  3. Prak met behulp van de vork de banaan fijn in een kom. Voeg het ei toe en roer glad.
  4. Meng dan de bloem met bakpoeder en de koekkruiden door het mengsel.
  5. Meng nu de havermout en 1 el geroosterde kokos erdoor.
  6. Schep het mengsel op een bakplaat met bakpapier en vorm met de achterkant van een lepel tot een ronde plak. Duw met de achterkant van de lepel tegen de zijkant zodat je een opstaand randje krijgt.
  7. Bak de bodem 15 minuten in de oven.
  8. Maak in tussentijd het fruit schoon en snijd in stukjes.
  9. Haal de taartbodem uit de oven en laat afkoelen.
  10. Verdeel de Griekse yoghurt met het fruit over de taartbodem.
  11. Strooi de resterende kokos over de ontbijt taart.

Plaats een reactie