voorgerecht – 2 personen – vegetarisch
Ingrediënten
3 eieren | ± 5 worteltjes |
2 plakjes bladerdeeg | ± 10 sperziebonen |
50 g zachte geitenkaas | 50 g doperwten |
50 g Griekse yoghurt | paprikapoeder |
½ el gehakte kruiden (tijm, rozemarijn, basilicum, peterselie) | 2 el geraspte Parmezaanse kaas |
Benodigdheden
steelpan | handmixer |
Bakplaat met bakpapier | snijplank |
mengkom | zeef |
handmixer |
- Breng in een steelpan met water 2 eieren aan de kook. Kook de eieren 8 minuten. Giet af, laat de eieren schrikken. Pel en snijd de eieren in de lengte in vieren.
- Verwarm de oven op 200 °C. Laat het bladerdeeg ontdooien. Kerf de randjes van het bladerdeeg in en maak een opstaand randje. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
- Klop het 3e ei met de handmixer in een mengkom los met de geitenkaas, de Griekse yoghurt en de kruiden. Bestrijk hiermee de bodem en bak de bladerdeegbodem 15 minuten in de oven. Haal de bladerdeegtaartjes uit de oven.
- Was en maak de sperziebonen schoon. Borstel de worteltjes en snijd ze in de lengte door de helft. Breng in een pan water aan de kook. Kook de worteltjes met de sperziebonen 5 à 10 minuten. Voeg de laatste 3 minuten de doperwten toe. Giet af door een zeef.
- Leg de ei-kwarten in het midden van de taartjes en rangschik de groenten. Bestrooi met paprikapoeder, peper en de Parmezaanse kaas.
- Zet de taartjes in de oven en bak nog 10 minuten.
- Zowel koud als (lauw)warm te serveren.