Een ergernis voor iedere grillmaster M/V, het vlees plakt aan het rooster en je lekkere, krokante korstje verdwijnt sissend tussen de kooltjes. Daar heb ik nu een prima tip voor! Bestrijk het vlees dun met een laagje mayonaise. De eiwitten in de mayonaise zorgen voor een mooi, bruin korstje en het vet zorgt ervoor dat je vlees niet aan het rooster vastplakt. Zorg er wel voor dat je vlees niet te dik is want dan wordt je kippetje misschien niet gaar.

Gevogelte – 2 personen – 10 minuten

Ingrediënten

1 kipfilet (150 – 200 g)Kerstomaatjes aan de tros
Zout, peperolijfolie
mayonaise 

Benodigdheden

snijplank voor groentensnijplank voor vlees
grillpangroente- en vleesmes

Bereidingswijze voor gegrilde kipfilet met minitrostomaatjes

  1. Laat de kipfilet op kamertemperatuur komen. Sla de kipfilet evt. wat platter tussen plastic folie. Bestrooi de kipfilet met zout en peper.
  2. Verhit de grillpan of de barbecue. Bestrijk de kipfilet dun met mayonaise. Grill de kipfilet aan beide zijden in 4 á 5 min. gaar.
  3. Bestrijk de kerstomaatjes dun met olijfolie. Leg deze de laatste 4 min. naast de kipfilet en grill deze tot ze zacht zijn.
  4. Snijd de kip op een vleesplank in plakken en serveer bijvoorbeeld met Romescosaus.

Plaats een reactie