Citroenrisotto met tuinbonen en feta

2 personen – hoofdgerecht – 45 minuten

Ingrediënten

1 kg tuinbonen met schil of 400 g gedopte tuinbonen, schoongemaakt1 teen knoflook
1 citroen 150 g risottorijst
1 groentebouillontablet 2 plakken ontbijt- of katenspek
olijfolie 50 g feta
1 rode ui, gesnipperd 30 g rucola

Benodigdheden

raspmes
citrusperspan met dikke bodem
snijplankkoekenpan

Bereidingswijze voor citroenrisotto tuinbonen en feta

  1. Rasp de schil van de citroen en pers deze uit. Maak van de groentebouillontablet met 500 ml water groentebouillon. Houd deze warm!
  2. Verwarm de olijfolie in de pan en fruit de ui met de uitgeperste knoflook op een laag vuur. Roer de risottorijst met de tuinbonen door het uimengsel en fruit even mee tot de korrels glanzen. Blus af met citroensap. Schenk de bouillon bij de rijst en roer goed door. Laat de risotto op een laag vuur in 20 – 25 minuten gaar worden. Proef of de risotto gaar is. Voeg eventueel nog wat bouillon toe en verleng de kooktijd. Roer de risotto nog een keer door.
  3. Bak intussen de plakken spek knapperig.
  4. Verbrokkel de feta en schep deze samen met de citroenrasp en rucola door de risotto.
  5. Garneer de risotto met het spek.

Plaats een reactie