Pitabrood pizza met venkel

Lunchgerecht – 2 personen – vegetarisch

Ingredienten

2 pitabroodjesgedroogde oregano
1/2 venkelknololijfolie
1/2 rode ui1/2 bol buffelmozzarella
2 el geraspte Parmezaanse kaasbasilicum
3 el crème fraiche

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapiersnijplank
broodmesscherp groentemes of mandoline

Bereidingswijze voor pitabrood pizza met venkel

  1. Verwarm de oven op 180℃. Snijd met een broodmes de pitabroodjes doormidden en leg deze op de bakplaat.
  2. Snijd de venkel met een scherp mes of mandoline in dunne plakken. Snijd de ui in halve ringen.
  3. Roer de Parmezaanse kaas door de crème fraiche en maak op smaak met peper.
  4. Besmeer de broodhelften royaal met het crème fraiche – kaasmengsel. Verdeel hierover de plakken venkel en rode ui-ringen. Bestrooi met gedroogde oregano. Druppel er wat olijfolie overheen.
  5. Bak de pitabroodjes 10 min. in de oven tot de venkel gaar is.
  6. Verdeel de mozzarella in stukken en leg deze op de pita pizzabroodjes. Garneer met basilicumblaadjes.
Venkel
Venkel
pitabrood pizza met venkel
pitabrood pizza met venkel

Plaats een reactie