Gevulde Aardappel

4 aardappelen van gelijke grootte
zonnebloemolie
4 plakjes ontbijtspek, pancetta of bacon
4 el geraspte Cheddar kaas
2 el zure room
2 bosuitjes

1. Verwarm de oven op 180 °C. Prik de aardappelen gelijkmatig in m.b.v. een satéprikker. Smeer de aardappelen in met zonnebloemolie. Laat de aardappelen 1 uur in de oven garen.
2. Haal de aardappelen uit de oven, laat even afkoelen en halveer de aardappelen in de lengte. Schep m.b.v. een lepel het kruim eruit, voorzichtig de schil moet in tact blijven.
3. Zet de oven op 220°C. Besmeer de aardappelhelften aan de binnenkant en aan de buitenkant met zonnebloemolie. Zet de aardappelhelften met de schilkant naar boven in een ovenschaal. Bak de aardappelhelften 10 min. in de oven. Keer de aardappelhelften om en bak nogmaals 10 min.
4. Verhit een koekenpan zonder boter of olie. Bak het spek knapperig, haal uit de pan en laat op keukenpapier uitlekken. Verkruimel het spek. Snipper de bosui.
5. Vul de aardappelhelften met spek. Verdeel de kaasrasp hierover en laat in de oven smelten. Haal uit de oven en garneer met een lepel zure room en gesnipperde bosui.

Plaats een reactie