Kaas-Rozemarijn brood

 

(recept Robert van Beckhoven)

500 g bloem

7 g zout

1 zakje droge gist

2 el gedroogde oregano

100 g feta

3 dl handwarm water

200 g pittige, belegen of kruiden kaas in kleine blokjes gesneden

2 takjes rozemarijn, naaldjes gerist en gehakt

  1. Doe het meel in de kom van een mengmachine. Vermeng gist en zout met het meel. Voeg gist en zout apart toe. Wanneer gist direct met zout in aanraking komt verliest het zijn werking.
  2. Voeg oregano toe en verkruimel de feta over de bloem. Roer 3/4 van het water door het meel en kneed (m.b.v. een kneedmachine) 3 minuten op lage stand en 6 minuten op een hoge stand. Controleer of het deeg genoeg gekneed is door een klein stukje met je vingers uit te trekken tot een dun vliesje. (Denk aan kauwgom). Zo controleer je of er genoeg gluten zijn gemaakt. Kun je het deeg niet genoeg uittrekken dan nog enkele minuten doorkneden.
  3. Trek het deeg in de lengte uit tot een lange reep en vouw het in drieën weer op. Herhaal dit nog een keer. Vorm het deeg dan tot een bol en laat het 30 min. op een warme plek afgedekt rusten en rijzen.
  4. Voeg de kaasblokjes en rozemarijn toe en kneed nog een keer goed door. Laat nog een kwartiertje afgedekt rusten. Kneed het deeg nog een keertje door en trek de lap in drieën, vouw op en herhaal dit. Laat afgedekt 40 min. rusten. Verwarm intussen de oven op 210 ° C.
  5. Vorm het deeg tot een ovale lap en druk er met je vingers gaatjes in. Bak het brood in 25 gaar en lichtbruin.

 

Plaats een reactie