Tartaar van haring met appel en komkommer

voorgerecht – vis – 2 personen

Ingrediënten

1 sjalotje3 takjes dille
1 ½ – 2 haringen½ – 1 el mayonaise
½ komkommertabasco
½ appel 

Benodigdheden

snijplankmengkom
(schil)mesgarneerring
lepel
  1. Pel en snipper de sjalot zo fijn mogelijk. Snijd het staartje en de graat van de haring en hak het visvlees zo fijn mogelijk. Schep sjalot door het visvlees en maak op smaak met peper.
  2. Halveer de komkommer in de lengte. Verwijder de pitjes met een lepel en snijd de komkommer in boogjes. Schil de appel en snijd de appel in mooie kleine blokjes.
  3. Houd 2 takjes dille achter voor de garnering en hak de rest zo fijn mogelijk. Schep de dille om met de komkommer, appel en mayonaise. Maak op smaak met tabasco, peper en zout.
  4. Zet een garneerring op een bord en schep er ¼ van de haringtartaar in. Strijk glad met de achterkant van een lepel. Verdeel appel-komkommermengsel over de ringen en strijk glad. Verwijder de ring en garneer met een takje dille.

Plaats een reactie