Spinaziesalade met sesamkip en een pittig tomaten-roomsausje

Lekker in de zon genieten van een bord vol vitamines met een romige saus!

hoofdgerecht – 2 personen – 40 minuten

1 zoete aardappel1 el tomatenketchup
olijfolie1 tl chilipoeder
1 verse rode biet1 avocado
2 el (appel) azijn100 g (baby) spinazie
1 el suiker1 el sesamzaad
125 g zure room1 kipburger van een goede slager

Benodigdheden

bakplaat met bakpapierblokschaaf of kaasschaaf
mengkommenkoekenpan

Bereidingswijze voor spinaziesalade met sesamkip en een pittig tomaten-roomsausje

  1. Verwarm de oven op 200 ℃. Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes. Doe de aardappelblokjes in een kom en vermeng met 1/2 el olijfolie. Maak op smaak met zout en peper. Verdeel de aardappelblokjes over een bakplaat en bak 25 – 30 minuten in de oven.
  2. Schil het rode bietjes en schaaf in dunne plakken. Meng de bietenplakken in een kom met de azijn en suiker.
  3. Roer een sausje van de zure room met de tomatenketchup en de chilipoeder.
  4. Halveer de avocado. Verwijder de pit met behulp van een lepel en snijd de avocado in plakken.
  5. Druppel 1/2 el olijfolie over de spinazie en vermeng goed..
  6. Verdeel de sesamzaadjes over een diep bord. Leg de kipburgers in de sesamzaadjes en druk beide zijden goed aan. Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan. Bak de kipburgers ongeveer 5 minuten per kant tot deze lichtbruin en gaar zijn.
  7. Haal de kipburgers uit de pan en snijd in reepjes.
  8. Verdeel de spinazie over 2 grote kommen. Leg hierop de zoete aardappelblokjes, rode biet, avocado en kipreepjes. Schep een lepel van het pittige tomatenroomsausje in het midden en serveer de rest er apart bij.

Plaats een reactie