Volkoren amandel eierkoeken

Bij de koffie – 12 stuks – 30 minuten

Met een lang weekend in het vooruitzicht en misschien wel mooi weer is het tijd voor een snel bakrecept! Trouwens ook met slecht weer iets lekkers bij je favoriete boek of Netflixserie is ook geen slecht idee.

Deze eierkoeken zijn gemaakt van volkorenmeel, amandelmeel en geschaafde amandelen. Ze bevatten weinig suiker, veel vezels en smaken veel minder zoet als de eierkoeken die je koopt bij de bakker of de supermarkt. Wil je ze wat zoeter dan kun je de eierkoeken met jam of met vers fruit serveren.

In een afgesloten trommel kun je ze ongeveer 1 week bewaren.

De eierkoeken net uit de oven!

Ingrediënten

5 eieren1 zakje bakpoeder
2 el (riet)suiker3 el geschaafde amandelen
140 g volkorenmeelrasp van 1 citroen
25 g amandelmeel

Benodigdheden

mengkombakplaat met bakpapier
mixerrooster
zeef
  1. Verwarm de oven op 180 ℃.
  2. Doe de eieren met de suiker in een mengkom en mix tot een schuimige massa.
  3. Voeg volkorenmeel, amandelmeel, bakpoeder, citroenrasp, 2 el geschaafde amandelen en een snufje zout toe. Spatel dit met een pannenlikker of lepel luchtig door elkaar. Schep niet te lang zodat het beslag luchtig blijft maar zorg er wel voor dat al het meel wordt opgenomen door de eiermassa.
  4. Schep bergjes van het beslag op de bakplaat met enkele centimeters ruimte ertussen. Bestrooi met geschaafde amandelen. Gebruik 2 bakplaten of bak de amandeleierkoeken in 2 porties
  5. Bak de eierkoeken in ongeveer 10 minuten gaar en lichtbruin. Haal voorzichtig met een spatel van de bakplaat en laat op een rooster afkoelen.

Plaats een reactie