Ontbijt van anijs hangop met vers fruit

Ontbijt – 2 personen – 10 minuten bereiding (4 uur in totaal)

De lekkerste hangop maak je zelf in de koelkast! Hang een schone, uitgespoelde theedoek in een zeef boven een kom en schenk hierin je lievelingsyoghurt. Dek de zeef af met huishoudfolie en laat de yoghurt in de koelkast minstens 4 uur uitlekken, langer mag ook. Hoe langer de yoghurt ‘hangt’ hoe dikker de hangop. Voor dit ontbijt gebruiken we biogarde yoghurt maar je kunt hangop met iedere yoghurt maken.

Geniet van dit heerlijke ontbijtje, dat door de combinatie van anijs en vers fruit zeer verassend is van smaak! Persoonlijk vind ik het lekker om een volkorenbeschuit bij dit ontbijt te eten!

Ingrediënten

1/2 l halfvolle biogarde roeryoghurtvers fruit zoals appel, sinaasappel, banaan, druiven, blauwe bessen
1 zakje anijssuiker of 1 el gestampte muisjes

Benodigdheden

grote schaal of komsnijplank
zeefschilmes
schone theedoek of passeerdoek
  1. Hang de zeef boven de kom en bekleed deze met de schone theedoek. Schenk de yoghurt hierin en laat deze in de koelkast minimaal 4 uur uitlekken.
  2. Maak het fruit schoon en snijd het fruit in kleine stukjes.
  3. Schep de uitgelekte yoghurt in schaaltjes en roer de anijssuiker of gestampte muisjes erdoor.
  4. Serveer de yoghurt met het fruit en geniet ervan!

Foodfact: Yoghurt krijgt de naam rechts- of linksdraaiend door de soort melkzuurbacteriën die worden toegevoegd. Biogardeyoghurt heeft vooral rechtsdraaiende melkzuurbacteriën. Gewone yoghurt bevat ongeveer evenveel links- als rechtsdraaiende melkzuurbacteriën. Biogarde yoghurt is verkrijgbaar als stand- en als roeryoghurt. Bij standyoghurt hebben de melkzuurbacteriën klontjes gevormd. Roeryoghurt is al roerend gefermenteerd waardoor er geen klonten meer in de yoghurt aanwezig zijn.

Plaats een reactie