Viskoekje van tonijn met avocadodip

Borrelhapje – 2 personen – 30 minuten

Een lekker en licht borrelhapje voor aan het begin van het weekend! Deze viskoekjes met tonijn zijn lekker en licht. Perfect voor bij de borrel of als bijgerecht!

Voor de viskoekjes heb ik gebruikt gemaakt van tonijn uit blik. Vis in blik is ideaal om altijd in huis te hebben. Je kunt ermee altijd een snelle en gezonde maaltijd tevoorschijn toveren. Echter is veel van de vis uit blik die in de supermarkt wordt verkocht niet duurzaam gevangen. Tonijn uit blik wordt ook wel ‘plofkip van de zee’ genoemd. Slechts 3 % van de blikjes tonijn in de supermarkt is duurzaam gevangen. Kun je geen duurzaam gevangen tonijn vinden in de supermarkt gebruik dan een andere vissoort uit blik, bijvoorbeeld zalm. Ik gebruikt altijd vis uit blik van Fish Tales waarbij de vis verantwoord is gevangen.

Ingrediënten

Voor de viskoekjes:Voor de avocadodip:
1 blikje tonijn in water van Fish Tales,
nettogewicht 160 g
1 avocado
1/2 rode uit, heel fijn gesnipperdsap van 1/2 citroen of limoen
1/2 rode puntpaprika, heel fijn gesnipperd1 el Griekse yoghurt
1/ rode Spaanse peper zonder pitjes in fijne reepjes gesnedengehakte koriander
1 ei
panko of paneermeel
zonnebloemolie om te bakken

Benodigdheden

zeefstaafmixer
mengkommengbeker
snijplankkoekenpan
schilmes

Bereidingswijze voor viskoekjes van tonijn met avocadodip

  1. Doe de tonijn in een zeef en laat deze goed uitlekken. Snipper de rode ui en de rode puntpaprika zo fijn mogelijk. Doe tonijn, ui, paprika, Spaanse peper met het ei in een kom en meng goed door elkaar. Voeg 1 á 2 el panko of paneermeel toe tot het vismengsel blijft plakken.
  2. Vorm met vochtige handen kleine burgertjes van het vismengsel. Wentel deze nog een keertje door het paneermeel en laat ze daarna in de koelkast opstijven.
  3. Voor de avocadodip: halveer de avocado in de lengte en wip met behulp van een lepel de pit eruit. Lepel het vruchtvlees uit de schil en doe samen met het citroensap in een kom. Pureer met de staafmixer glad en roer er dan de Griekse yoghurt door. Maak op smaak met zout en peper. Bewaar de avocadodip in een schaaltje.
  4. Verwarm een laagje zonnebloemolie in een koekenpan en leg de viskoekjes voorzichtig in de pan. Bak de onderkant in ongeveer 4 minuten bruin. Draai de viskoekjes voorzicht om en bak de andere kant tot de koekjes mooi bruin en gaar zijn.
  5. Serveer de koekjes met de avocadodip!

Geniet van deze voedzame en lekkere borrelsnack. Wil je dit gerecht als hoofdmaaltijd? Verdubbel dan de ingrediënten en serveer het als hoofdgerecht! Proost op een fijn weekend!!

Plaats een reactie