Broodje kaasfondue

Helaas dit jaar geen winterse uitjes. Iedere dag thuiswerken, broodje kaas als lunch. Dat kan ook anders. Koop 2 lekkere broodjes, hol ze uit en vul met lekkere kaasfondue. Snacktomaatjes, spruitjes en champignons erbij om te dippen en je hebt een heerlijke lunch!

Voor mijn gerechten maak ik gebruik van eerlijke, duurzame producten. Voor deze kaasfondue heb ik Brabants Duingoed kaas gebruikt. Deze boerderijkaas wordt gemaakt van de melk van boerderijen rondom de Drunen Duinen. De duinboeren willen, door het laten maken van deze kaas, meer aandacht voor hun producten krijgen. De boerderijkaas is bij verschillende boerderijwinkels en kaasspeciaalzaken te koop.

Vegetarisch – 20 minuten – 2 personen

Ingrediënten

2 harde (afbak)broodjes1 tl aardappelmeel
150 ml droge witte wijn1 el Kirsch
1 teen knoflook1 lente-uitje, fijn gesnipperd
300 g boerenkaas, gerasptom te dippen: kort gekookte spruitjes, kerstomaatjes, champignons

Benodigdheden

steelpansnijplank
gardetapasprikkers voor de dipgroenten
mes

Bereiding van kaasfondue in een broodje

  1. Bak de broodjes volgens gebruiksaanwijzing en snijd daarna met een scherp mesje het kapje eraf. hal de broodjes wat uit.
  2. Steek de dipgroenten( kort gekookte spruitjes, snacktomaatjes, gehalveerde champignons) aan tapasprikkers.
  3. Doe de wijn in een steelpan. Knijp de knoflook erboven uit en breng de wijn aan de kook. Voeg de geraspte kaas lepel voor lepel toe en laat langzaam deze in de wijn smelten.
  4. Roer in een kopje aardappelmeel met de Kirsch glad. Roer door de kaasfondue. Maak op smaak met peper en roer het gesnipperde lente-uitje erdoor.
  5. Schenk een royale hoeveeheid kaasfondue in het broodje en serveer met de groente-spiesjes.

Klaar om van je broodje kaasfondue te genieten! Wil je meer te weten komen over de coöperatie duinzuivel en de zuivelproducten die de duinboeren verkopen? Kijk dan eens op de website www.duingoed.nl.

Plaats een reactie