Zelfgemaakte groente chips

Vegetarisch – 45 minuten – 4 personen

Groente chips maak je heel gemakkelijk zelf in de oven. Niet alleen lekker bij de borrel maar ook bij een kop soep, een salade of in de lunchbox. Bewaar de groente chips in een luchtdichte trommel. Zijn ze desondanks toch zacht geworden dan kunnen ze even in de oven of airfryer worden opgewarmd om weer knapperig te worden.

Ingrediënten

1 vastkokende aardappel1/2 pastinaak
1 zoete aardappelolijfolie
1 rode bietpaprikapoeder of kerriepoeder
1/2 winterwortel

Benodigdheden

snijplankmandoline of blokschaaf
schilmesschaaltjes
2 bakplaten met bakpapier

Bereidingswijze voor groentechips

  1. Verwarm de oven op 160°C (heteluchtoven 140°C). Was de aardappel en de zoete aardappel. Schrap de winterwortel en pastinaak met behulp van een dunschiller. Schil het bietje.
  2. Schaaf de groenten zo dun mogelijk en doe ze afzonderlijk ik schaaltjes omdat anders de rode biet alles rood kleurt. Hussel olijfolie door de groenten tot alle schijfjes bedekt zijn en voeg zout en peper naar smaak toe.
  3. Verdeel de groenten naast elkaar over de bakplaten en bak ze 30 minuten in de oven. Open de ovendeur regelmatig zodat vocht kan ontsnappen. Draai de groentechips halverwege de baktijd om.
  4. Varieer met verschillende soorten harde groenten zoals regenboogwortelen en gele bieten. Sommige groenten hebben een langere oventijd nodig om droog en knapperig te worden. Met specerijen zoals (gerookt) paprikapoeder, kerriepoeder, chilipoeder kun je variëren.

Om flinterdunne plakjes groente te schaven gebruik je een mandoline of groenteschaaf. Kies een stevig exemplaar waar je een goede grip op hebt zodat je je vingers spaart Smakelijk!

Groente chips
Knapperige groente chips, lekker bij een kom soep!

Plaats een reactie