Omelet met ontbijtspek, zeekraal en worteljulienne

Vlees gerecht- 20 minuten – 2 personen

Een snel en verrassend gerecht, zowel bij de lunch met (geroosterd) brood als bij de avondmaaltijd met rijst of noedels. Ontbijtspek geeft deze omelet een hartig en knapperig accent wat goed combineert met de lichtzoete wortel en zeekraal. Zeekraal is een zilte groente, ook wel zee-asperge genoemd, die wordt geoogst op ondergelopen gebieden aan de kust en komt daar ook in het wild voor. Zeekraal is een hele makkelijke groente. Kort afspoelen onder de kraan en daarna roerbakken of rauw in een salade verwerken. Zeekraal is van nature rijk aan zouten en mineralen, vooral jodium. Zeekraal kun je bij de groenten- of visboer kopen en bij de supermarkt waar het bij de groeten óf de vis kan liggen.

Ingrediënten

4 plakken ontbijtspek150 g worteljulienne
zonnebloem- of olijfolie80 g zeekraal
1/2 rode ui4 eieren
1 tl vadouvan50 ml room
Eventueel cherry tomaatjes

Benodigdheden

koekenpansnijplank, mes
keukenpapiermengkom
zeefgarde

Bereidingswijze van omelet met ontbijtspek, zeekraal en worteljulienne

Bereiden van ontbijtspek
Bereiden van ontbijtspek
  1. Verwarm de koekenpan zonder olie en bak de plakken ontbijtspek langzaam uit tot ze knapperig zijn. Haal de plakken ontbijtspek uit de pan en laat op keukenpapier uitlekken.
  2. Spoel de zeekraal kort onder de kraan en laat deze uitlekken.

3. Pel de rode ui en snijd in ringen.

4. Verwarm 1 el olie in de koekenpan en bak hierin de uiringen ongeveer 5 min. tot ze zacht zijn. Voeg de vadouvan toe en bak dit mee zodat de geur vrijkomt.

5. Voeg dan de worteljulienne en de zeekraal toe en bak enkele minuten mee.

6. Klop de eieren met de room in een kom.

7. Schenk de eieren over de groenten. Breek 2 plakken ontbijtspek in stukjes en leg deze in het eimengsel. Bak de omelet zachtjes tot de bovenkant gestold is.

8. Serveer de omelet met het uitgebakken spek en eventueel wat cherry tomaatjes.

In stap 4 van het recept zie je dat ik vadouvan toe voeg bij de uiringen. Vadouvan is een zacht gekruid kerriemengsel zonder toegevoegd zout. Het wordt verkocht van het merk Euroma onder de naam Jonnie Boer kruidenmengsels. Het zorgt voor een lekkere kruiding in dit recept! Smakelijk!

Omelet met ontbijtspek, zeekraal en worteljulienne

Plaats een reactie