Witte bonenburger met rucolapesto

Vegetarische burgers zijn eenvoudig zelf te maken met wat je in je voorraadkast hebt staan. Een potje witte bonen is de basis. Hier meng je havermout en noten doorheen. Kaas en ei zorgen ervoor dat de burger lekker stevig wordt. Lekker met rucolapesto .

Ingrediënten

Witte bonenburger.Rucolapesto.
1 pot witte bonen, 365 g, uitgelekt.30 g rucola
1 ei1 el pijnboompitten
± 100 g halloumi: geraspt2 – 3el Parmezaanse kaas, geraspt
2 el havermout± 100 ml olijfolie, koudgeperst
2 el gehakte noten (hazel-, walnoten en amandelenCitroenrasp en -sap
½ tl gerookt paprikapoeder 
Olie om de burgers in te bakken 

Benodigdheden

mengkomstaafmixer
vorkkoekenpan
mengbeker

Bereiding

  1. Voor de bonenburger: Meng alle ingrediënten voor de burger met prak ze met een vork door elkaar. Prak de witte bonen stuk en maak er een stevig mengsel van door wat kaas of havermout toe te voegen.
  2. Vorm met vochtige handen 4 bolletjes, duw wat platter en laat in de koelkast opstijven terwijl je de pesto maakt.
  3. Doe de rucola, pijnboompitten, kaas en de helft van de olie in een hoge mengkom en pureer m.b.v. de staafmixer tot een gladde massa. Voeg de resterende olie toe tot pestodikte bereikt is. Maak de pesto op smaak met een tl citroensap, -rasp, peper en zout.
  4. Verwarm de olie in een koekenpan en bak de burgers aan beide zijden in ± 10 min. bruin.
  5. Serveer de burgers met de pesto.

De burgers kunnen goed worden ingevroren. Dit kun je het beste doen na het bakken. Verpak ze apart, wil je ze gaan gebruiken ontdooi ze dan en verwarm in de warme oven (10 minuten) of koekenpan ( 5 minuten).

Ik hoop dat jij en degene voor wie je kookt net zo van het gerecht kunnen genieten als ik! Mocht je vragen of opmerkingen hebben, laat dan gerust een reactie achter!

Eet smakelijk!

Plaats een reactie