Coquille met zoete aardappel crème en bloedworstkruimels

amuse- 20 minuten – 12 stuks

Als heerlijk hapje als appetizer voor een feestelijke maaltijd. De combinatie van coquille en bloedworst maakt deze amuse zo bijzonder. De zoete aardappel crème zorgt voor een zalvende overgang tussen coquille en bloedworst.

Ingrediënten voor coquille met zoete aardappel crème

Voor de coquille:Voor de zoete aardappelcrème:Voor de bloedworstkruimels:
12 coquilles1 zoete aardappel2 plakken bloedworst
olijfolie50 g crème fraiche olijfolie
 cayennepeper 

Benodigdheden

snijplankkoekenpan
mesSt. Jacobsschelpen of amuseschaaltjes
  1. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Breng in een pan water met zout aan de kook en kook de aardappel gaar. Giet af en roer smeuïg met crème fraiche. Maak op smaak met zout, peper en cayennepeper.
  2. Snijd de bloedworst in piepkleine blokjes. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de stukjes bloedworst gaar. Verkruimel extra met een spatel. Zet de blokjes bloedworst apart.
  3. Bestrooi de coquilles met (zout) en peper. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de coquilles aan beide kanten 1 min.
  4. Schep een lepeltje zoete aardappel crème in een schelp, leg hierop een coquille en strooi er wat broedworstkruimels overheen.

De bloedworst kun je van tevoren in stukjes snijden en kruimelig bakken. Ook de zoete aardappel crème kun je van tevoren maken , bewaar beiden in de koelkast en warm voor het opmaken van de amuse even op. Smakelijk!

Plaats een reactie