Hoofdgerecht – vegetarisch – 4 personen
1 rol spelt pizzadeeg | 1 courgette |
4 takjes dille | 100 g aspergetips |
1 kuipje ricotta | 4 el geraspte Parmezaanse kaas |
1 ei | olijfolie |
Benodigdheden
bakplaat | mengkom |
snijplank | garde |
mes | kaasschaaf |
Bereidingswijze voor plaattaart met ricotta, dille, courgette en aspergetips
- Verwarm de oven op 220℃. Rol het spelt pizzadeeg af en leg op de bakplaat.
- Verwijder de steeltjes van de dille en knip of hak de dille fijn. Doe de ricotta met het ei in een mengkom en roer de dille erdoor. Maak op smaak met zout en peper.
- Snijd de uiteinden van de courgette en schaaf met behulp van de kaasschaaf in de lengte in dunne plakken.
- Verdeel het ricotta-mengsel over het deeg en leg de courgetteplakken erop. Verdeel hierover de aspergetips en bestrooi met de geraspte Parmezaanse kaas.
- Bak de taart in de oven in 20 minuten gaar.
- Serveer met een lekkere salade!