voorgerecht – vegetarisch – 2 personen
Ingrediënten
50 g walnoten | citroensap |
3 el olijfolie, koudgeperst | 30 g rucola |
1 el balsamicoazijn | 2 vijgen |
1 tl honing | 50 g zachte geitenkaas |
Mespuntje mosterd |
Benodigheden
mengbeker | snijplank |
garde of vork | mes |
- Rooster de walnoten in een droge koekenpan.
- Doe de olie met balsamicoazijn, honing en mosterd in een mengbeker. Klop met een garde tot een dressing en maak deze op smaak met zout, peper en citroensap.
- Vermeng de rucola met 2/3 van de dressing en verdeel deze salade over 2 borden.
- Was de vijgen en snijd ze met een scherp mes in zo dun mogelijke plakjes. Verdeel de plakjes over de rucola en schenk de rest van de dressing eroverheen. Verbrokkel de geitenkaas en verdeel deze over de vijgen.
Geen geitenkaasliefhebber? Garneer de carpaccio met plakjes gedroogde ham. Die combineert ook heerlijk met vijgen. Het gerecht is dan niet meer vegetarisch.