Kersen met Zwitserse room

Dessert – 4 personen – feestelijk

Ingrediënten

1 pot kersen (350 g)100 ml slagroom
1 tl aardappelzetmeel½ zakje vanillesuiker
1 el Kirsch100 – 150 ml vanillevla
2 pennywafels 

Benodigdheden

zeefHandmixer met gardes
steelpanpannenlikker
lepeltje of vork4 dessertcoupes
Kunststof lepel 
  1. Laat de kersen uitlekken en vang het sap op. Breng het sap in een steelpan aan de kook. Roer in een klein schaaltje het aardappelmeel los met 1 el kersensap. Bind hiermee het kersensap. Roer kersen en de Kirsch erdoor. Laat de kersencompote afkoelen.
  2. Verkruimel de pennywafels.
  3. Klop met de handmixer met gardes de slagroom met de vanillesuiker stijf. Schep met behulp van een pannenlikker de vanillevla erdoorheen.
  4. Schep in ieder dessertcoupe 1 el kersencompote. Schep hierop wat pennywafelkruimels. Verdeel hierover een laagje vanilleroom. Herhaal en eindig met kersencompote en pennywafelkruimels.

Plaats een reactie