Dessert – 4 personen – feestelijk
Ingrediënten
1 pot kersen (350 g) | 100 ml slagroom |
1 tl aardappelzetmeel | ½ zakje vanillesuiker |
1 el Kirsch | 100 – 150 ml vanillevla |
2 pennywafels |
Benodigdheden
zeef | Handmixer met gardes |
steelpan | pannenlikker |
lepeltje of vork | 4 dessertcoupes |
Kunststof lepel |
- Laat de kersen uitlekken en vang het sap op. Breng het sap in een steelpan aan de kook. Roer in een klein schaaltje het aardappelmeel los met 1 el kersensap. Bind hiermee het kersensap. Roer kersen en de Kirsch erdoor. Laat de kersencompote afkoelen.
- Verkruimel de pennywafels.
- Klop met de handmixer met gardes de slagroom met de vanillesuiker stijf. Schep met behulp van een pannenlikker de vanillevla erdoorheen.
- Schep in ieder dessertcoupe 1 el kersencompote. Schep hierop wat pennywafelkruimels. Verdeel hierover een laagje vanilleroom. Herhaal en eindig met kersencompote en pennywafelkruimels.